שלום רב,
להלן מספר עדכונים:
1. הצוות המשותף שהוקם על מנת לבחון את נושא דרישות שמירת מלאים קיים מספר מפגשים עם משרד הבריאות.
בדיונים האחרונים שהתקיימו לאחרונה השתתפו חיים הופרט וקלוד חג'יג' מאגף תימחור ותקצוב, הדס רותם ואלי מרום מאגף הרוקחות ובועז אריכא מהפיקוח על קופות החולים.
בהמשך לבקשת הצוות המשותף, נענה המשרד לחזור לדרישות המלאי שהיו טרם פרץ משבר הקורונה, כלומר מלאי צריכה מינימלי של 30 יום.
משרד הבריאות יוציא בהקדם מכתב רשמי מטעמו לחברות.
כמו כן נדונו פתרונות מבוקשים ע"י הארגונים לצמצום הנזקים שנגרמו לחברות עקב הדרישה להגדיל את מלאי התרופות ממלאי של חודש ימים למלאי של 4-6 חודשים.
- סוכם שמשרד הבריאות יבחן בחיוב פנייה שלו למוסדות הרוכשים והצהרה שמבחינה רגולטורית אין מניעה מלהחזיק מלאי תרופות בתוקף קצר מ- 12 חודשים וזאת על מנת למנוע בזבוז והשמדה מיותרים של תרופות ראויות לשימוש. ככל שהמוסדות ייענו, יהיה בכך כדי לסייע לחברות שיש להם כרגע מלאי גדול, למכור אותו ולמנוע את הצורך בהשמדתו.
- סוכם כי תישלח פנייה של הארגונים לוועדת המחירים המשותפת של משרד האוצר ומשרד הבריאות ובה הצגת הצורך בפיצוי לתעשייה על המלאים של 2020 ובין השאר גם בקשה לבחינת הקפאת ירידת מחירים נוספת במהלך 2021 בגין שינויים בשערי המטבע.
הצעות נוספות שהועלו, כגון: החלת חוק מוסר תשלומים על רכש תרופות, מתן אפשרות לרכש ישיר של סחורה עודפת מכל החברות, הקלות רגולטוריות וקיצור תהליכים בירוקרטיים ובחינת מתן פיצוי לחברות בגין עלויות ישירות שנגרמו עקב הנחיית משרד הבריאות להגדלת מלאים בשלב זה נענו בשלילה אולם ביקשנו בחינה מחודשת של חלקן.
בנוסף, ביקשנו שמשרד הבריאות יעלה מצידו הצעות לפתרון המצב ושיתוף פעולה של המשרד עם החברות בפנייה בבקשה לבחון שוב את נושא הפיצוי מול משרד האוצר.
נמשיך ונעדכנכם בהתפתחויות ככל שיהיו.
2. ארה"ב: מכרז למימון מחקרים במגוון רחב של תחומי רגולציה וחדשנות רפואית, להגשה עד 28.1.21.