אנשים, הנוטים לצרוך מזונות אולטרה מעובדים, דגנים מסוכרים וחטיפים, עשויים לחיות פחות מאנשים, הנוטים להימנע מצריכת מזונות כאלה. אלו ממצאיו של מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת BMJ.
החוקרים בחנו מידע, שנאסף לאורך מעל לשלושה עשורים מכמעט 75 אלף נשים ו-40 אלף גברים, החל מגיל 40, וללא היסטוריה של סרטן, מחלות לב או סוכרת.
מידי שנתיים, נאסף מידע, הנוגע לבריאות הכללית ולהרגלי האכילה. לקראת תום המחקר כ-48 אלף נבדקים נפטרו, ונמצא כי אנשים, שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של מזונות אולטרה מעובדים, אף הדגימו סבירות גבוהה ב-4% לתמותה לאורך המחקר, זאת בהשוואה לאנשים, שהדיאטה שלהם כללה רק כמויות קטנות של המזונות הללו.