מחקרים מהשנים האחרונות מגלים שהגוף שלנו פחות עמיד לחום מכפי שחשבו בעבר, והמסקנה הזאת מטרידה במיוחד לאור ההתחממות הגלובלית הצפויה בעשורים הבאים ● באיזו טמפרטורה הגוף מאבד את היכולת לקרר את עצמו, מה הטעות שהורים עושים כשהם מנסים להגן על תינוקות, והאם יש פתרונות באופק/
קת'לין גרייס פישר מבשלת אנשים לצורך המחקר שלה. בכל יום היא מכניסה נבדקים לחדר חם ולח – כמו סאונה, רק בעלות של כמיליון דולר ועם בקרה מדויקת על תנאי מזג האוויר: החום, הלחות וזרימת האוויר. עוד קודם לכן, הנבדקים בולעים גלולה שבתוכה חיישני חום, וכשהיא מגיעה למעיים שלהם, פישר יכולה למדוד את טמפרטורת הליבה של הגוף, המשותפת בדרך כלל לכל האיברים הפנימיים ולמוח.
פישר, דוקטורנטית במעבדת הטרמורגולציה האנושית של פרופ' לארי קני באוניברסיטת פנסילבניה, מחממת את החדר בהדרגה, מגבירה לחות או מבקשת מהנבדקים להתעמל על הליכון או על אופניים. המטרה: לגלות מתי טמפרטורת הליבה מתחילה לעלות. אם היא עולה מעל 38.5 מעלות בערך, ההנחה היא שהגוף איבד את היכולת לקרר את עצמו. ללא שינוי בתנאים החיצוניים, טמפרטורת הליבה תמשיך לעלות ולעלות, עד המוות שיגיע בתוך כמה שעות.
מאת: גלי וינרב
באדיבות: גלובס