מחקר חדש שפורסם לאחרונה התבסס על ניתוח אינטראקציות גנטיות, שניסו לבחון האם וריאנטים גנטיים עשויים לשנות את הקשרים שבין צריכת סיבים, פירות וירקות והסיכון לסרטן המעי הגס.
החוקרים הצליחו לזהות שני לוקוסים משמעותיים, המשפיעים על הקשר שבין צריכת סיבים ופירות ובין הסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס.
במסגרת המחקר, שהינו המקיף ביותר מסוגו עד היום, זוהו שתי אינטראקציות בין הצריכה של סיבים ופירות ובין הסיכון לתחלואה. באופן ספציפי נמצא כי rs4730274 ליד הגן SLC26A3 מעיד על קשר מובהק בין צריכת סיבים, תפקודי המעיים, תהליכי דלקת וסרטן המעי הגס. ממצאי המחקר מצביעים על הצורך בביצועם של מחקרים נוספים, שיבחנו את ההשלכות הקליניות של הממצאים, ויתקפו אותם באוכלוסיות שונות ומגוונות.