תוצרי לוואי מטאבוליים נפוצים יותר לאחר צום, והללו עשויים לעודד את פעילותם של תאי מערכת החיסון כנגד זיהומים ומחלות שונות, כך על פי מחקר חדש שנערך לאחרונה ופורסם בכתב העת Immunity.
הממצאים מתמקדים בגופיפי קטון, המיוצרים על ידי הכבד, אך ריכוזם עולה כאשר רמות הגלוקוז נמוכות. תופעה זו עשויה להתרחש לאחר מאמצים כגון פעילות גופנית, כאשר התאים שורפים במהירות חומרים או במהלך צום, כאשר קיים מחסור במזון אותו ניתן לפרק לסוכרים.
על מנת לפצות במקרים כאלו, מאיץ הכבד את ייצורם של גופיפי קטון, על מנת להזין את המוח ואיברים אחרים, והמחקר הנוכחי מדגים כי אותם גופיפים אף מעודדים את פעילותם של תאי מערכת החיסון, ממצא מפתיע, המדגים את הקשר שבין דיאטה והפעילות החיסונית.