מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת "חומרי תזונה", בחן מזונות נשכחים עם יתרונות תזונתיים חשובים. החוקרים מצאו כי המזונות הללו שווי ערך או אף טובים יותר ממוצרים מסחריים, במונחים של נוגדי חמצון, כמו גם בתכונות נוספות.
פרויקט המחקר, שנערך באזור סירקיוז בין השנים 2020 ו-2021, מצא 196 זנים טבעיים הצומחים באזור. במסגרת המחקר הנוכחי התמקדו החוקרים בתת קבוצה של הצמחים האלה, שהינם בעלי תכונות נוגדות חמצון ישירות או עקיפות.
מבין 196 הזנים שזוהו באזור מצאו החוקרים מידע תזונתי על 38 בלבד. זנים אלו סווגו כפירות, ירקות, אגוזים, עשבים או אחרים.
החוקרים בחנו את התכונות נוגדות החמצון של אותם צמחים, כאשר כל צמח קיבל ציון. הצמח, שקיבל את הציון הגבוה ביותר בכל קבוצה, הושווה עם המזון המסחרי הנפוץ ביותר, לדוגמא, תות שחור הגדל בר הושווה עם תות שדה מסחרי.