מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האירופאי לתזונה קלינית, ניתח 12 מחקרים, שכללו מעל ל-17 שנות חקר, על מנת לבחון את הקשר שבין צריכת קטניות וסרטן באיברים ספציפיים.
המחקרים נערכן בין השנים 1991-2009 במרכזים רפואיים, המפוזרים ב-10 פרובינציות באיטליה ושוויץ. המדגם כלל כ-10,000 מקרי סרטן ומספר דומה של מקרי ביקורת, ועל פי הניתוח 30-40% מהנבדקים בשתי הקבוצות צרכו מנת קטניות אחת לפחות בשבוע.
החוקרים מצאו כי באופן כללי לצריכת קטניות השפעה מגינה מפני סרטן, כאשר סרטן המעי הגס היה הממאירות היחידה, שהדגימה יחסי סיכון מובהקים סטטיסטית. נבדקים, שצרכו מנת קטניות אחת לפחות בשבוע הדגימו סבירות נמוכה ב-26% לפתח סרטן המעי הגס בהמשך חייהם.