החוקרים נעזרו בהדמיית תהודה מגנטית, על מנת לנסות ולהבין טוב יותר את השפעה של דיאטה ללא גלוטן על החולים במחלת הצליאק.
מחלת הצליאק הינה מצב כרוני, המשפיע על אחד מתוך כל מאה איש ברחבי העולם. כאשר הסובלים מהמצב צורכים גלוטן, מערכת החיסון שלהם מגיבה באופן אבנורמלי, ומתעוררת דלקת הפוגעת ברקמת המעיים, המלווה בתסמינים, כגון כאבי בטן ותחושת נפיחות. הטיפול היחיד הקיים כיום למצב הינו הימנעות מצריכת גלוטן, המאפשרת לרקמת המעי להשתקם, אך עדיין מטופלים רבים מוסיפים לסבול מתסמינים במערכת העיכול.
במסגרת המחקר גויסו 36 אנשים שאובחנו עם צליאק, והללו הושוו עם 36 נבדקים בריאים, שהיוו את קבוצת הביקורת. בוצעו בדיקות MRI, וניטלו דגימות דם וצואה. לאחר מכן, הנבדקים נמנעו מצריכת גלוטן למשך שנה, והבדיקות בוצעו שנית.
החוקרים מצאו כי הנבדקים שאובחנו עם צליאק דיווחו על יותר תסמינים, נמצאו עם יותר נוזלים במעי הדק ואובחנו עם מעבר איטי יותר של מזון במעיים. הללו אף הדגימו אוכלוסייה שונה של חיידקי מעי.