המחקר בחן את הפעילות המוחית, התגובות המטאבוליות והרגלי האכילה לאחר צריכת ממתיקים מלאכותיים וסוכרים בקרב 74 מבוגרים צעירים בריאים. הנבדקים צמו למשך 12 שעות טרם צרכו משקאות שהכילו ממתיקים מלאכותיים, סוכרים או מים, באופן רנדומלי בכל אחד משלושה ביקורים. במסגרת המחקר ניטלו דגימות דם, ובוצעו בדיקות MRI. כמו כן, נבדקו השפעת ה-BMI והמגדר על התגובה המטאבולית והעצבית לאחר הצריכה.
בהשוואה לצריכת סוכרים, הצריכה של ממתיקים מלאכותיים היתה קשורה עם עליה ברמות הגלוקוז, האינסולין וה-GLP-1. נבדקים עם השמנה חולנית (אך לא עם עודף משקל או משקל בריא) הדגימו תגובה עצבית גבוהה יותר לתמונות של מזון באזורי המוח הקשורים לגמול, לאחר צריכה של ממתיקים מלאכותיים בהשוואה לסוכרים. יתר על כן, נשים הגיבו במידה משמעותית יותר לגירויים הקשורים למזון לאחר צריכת ממתיקים מלאכותיים, בהשוואה לגברים.
המחקר מעיד כי גורמים ביולוגיים מסויימים עשויים להשפיע על התגובה לצריכת ממתיקים מלאכותיים, סיכמו החוקרים.