מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "דיווחים מדעיים", מדווח כי צריכה של משקאות עתירי סוכר משנה באופן פתוגני את המיקרוביוטה האוראלית.
נבדקו כמעט אלף איש, כאשר הצריכה הגבוהה ביותר של משקאות ממותקים עמדה על כ-350 גרם ליום. החוקרים מצאו כי ככל שגדלה צריכת המשקאות הממותקים, כך פחת המגוון והעושר של זני המיקרוביום ברוק. יתר על כן, צריכה מוגברת של משקאות עתירי סוכר העלתה את שכיחותם של זנים מסוימים, כגון לקטובצילוס וסטרפטוקוקוס, והפחיתה את שכיחותם של זנים אחרים, כגון פפטוסטרפטוקוקוס.
החוקרים סכמו: "צריכה מוגברת של משקאות ממותקים מפחיתה את העושר החיידקי, ומשנה את המיקרוביום האוראלי, כאשר זני חידקים מייצרי חומצה הופכים נפוצים יותר, וחיידקים קומנסליים הופכים נפוצים פחות.".
ממצאי המחקר נותרו בעינם גם לאחר התחשבות בגורמים כגון סוכרת ומחלות של חלל הפה.