מחקר קליני בין לאומי מוכיח את יעילות הבדיקה באיתור סרטן הערמונית ברמת דיוק גבוהה
הבדיקה isopsa תחליף בעתיד את הביופסיה הפולשנית הכואבת והמיותרת בה משתמשים כיום לאיתור המחלה.
הבדיקה תאפשר להעריך את הסיכון לסרטן אגרסיבי בערמונית ברמת דיוק גבוהה, בעזרת טכנולוגיה פענוח מתקדמת שיכולה לזהות את השינוי במבנה החלבון שנוצר מגידול סרטני בלבד.
עד היום ניתן היה למדוד את ריכוז חלבון ה PSA שיכול להיות מושפע מגורמים נוספים שאינם סרטן, ולכן התקבלו תשובות שרק נחשדו כסרטן, אך לא היתה להן משמעות קלינית.
במחקרים קליניים בין לאומים במרכזים רפואיים רבים ומובילים בעולם הוכחה יעילותה ואמינותה של הבדיקה החדשה.
חלק מהמחקר התקיים במערך לאורולוגיה בבית החולים בלינסון בראשותו של פרופ' ג'ק בניאל.
השימוש בבדיקה גרם להפחתה של 55% במספר הביופסיות שבוצעו בפועל.
תוצאות הבדיקה החדשה נותנת את האפשרות לרופא המטפל להעריך את הסיכון למחלה באופן מדויק ומושכל, ולחסוך מהמטופל את הבדיקה הפולשנית והכואבת.
"בדיקת הדם היא חידוש דרמטי המאפשר לנו כרופאים לאבחן באופן מדויק יותר את סרטן הערמונית אשר מהווה את סוג הסרטן השכיח ביותר בגברים בישראל", אומר פרופ' עופר נתיב מומחה לכירורגיה אורולוגית, מרצה בפקולטה לרפואה של הטכניון ולשעבר מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי בני ציון בחיפה, אשר משמש כיועץ מדעי לבדיקה בישראל. "חשוב לנו לספק למטופלים את הבדיקה המתקדמת ביותר שעולם המדע פיתח, אשר הוכיחה אמינות במחקרים קליניים במטרה למנוע ביופסיות מיותרות של מקרים ללא גידול או גילוי של ממאירויות שאין להן משמעות קלינית. המשמעות היא שהודות לפיענוח של הבדיקה החדשה, אנחנו יכולים לשלוח לביופסיה רק את מי שנמצא בסיכון ממשי לסרטן ערמונית אגרסיבי".
ב"אגודה למלחמה בסרטן" מוסרים כי סרטן הערמונית הוא סרטן עם הממאירות השכיחה ביותר וגורם המוות הרביעי בשכיחותו מסרטן בקרב גברים בישראל ובעולם.
לפי נתוני משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן, בכל שנה מתגלים כ – 2,700 חולים חדשים של סרטן הערמונית בישראל, ובכל שנה מתים כ – 420 גברים מהמחלה.
הבדיקה החדשה מיועדת לגברים החל מגיל 50, עלותה 2,990 ₪, והיא נכללת ברוב ביטוחי הבריאות הפרטיים בארץ.
מערכת פארמה ליין