אנא סובבו את הטלפון שלכם.



יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / נמצא קשר בין גיוון הדיאטה ובין הפחתת הסיכון לדיכאון

נמצא קשר בין גיוון הדיאטה ובין הפחתת הסיכון לדיכאון

מחקר חדש, שפורסם בכתב העת BMC Public Health, בחן את הקשר שבין הדיאטה וחוסר פעילות גופנית מחוץ לשעות העבודה ובין תסמינים של דיכאון בקרב קוהורט גדול של כ-118 אלף נבדקים מסין.

המחקר נערך בין השנים 2018-2020, וכלל סקר של סגנון החיים, הדיאטה ותסמינים של דיכאון. המזון הנצרך חולק ל-9 קטגוריות: דגנים, ירקות, פירות, בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, מוצרי סויה ושומנים.

באופן כללי נצפה כי גיוון הדיאטה עשוי להפחית את הסיכון לבעיות מטבוליות, כמו גם את הסיכוי להימצאות תסמינים של דיכאון. כמו כן נמצא כי נבדקים, שלא הקפידו לאכול באופן סדיר 3 ארוחות ביום, נמצאו בסיכון מוגבר לסבול מתסמינים של דיכאון.

שגרת דיאטה, המבטיחה צריכה בריאה של חומרי מזון, ובעיקר חומצה פולית, אבץ ומגנזיום, עשויה לסייע לשמור על פעילות מוחית בריאה.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "טירזפטייד שחקן חדש בעולם ההשמנה"
  • 21:50 – 21:30
    "כאבי בטן  נפיחות וגזים? האם מדובר באנזימי עיכול?"
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות