מחקר חדש, שפורסם בכתב העת BMC Public Health, בחן את הקשר שבין הדיאטה וחוסר פעילות גופנית מחוץ לשעות העבודה ובין תסמינים של דיכאון בקרב קוהורט גדול של כ-118 אלף נבדקים מסין.
המחקר נערך בין השנים 2018-2020, וכלל סקר של סגנון החיים, הדיאטה ותסמינים של דיכאון. המזון הנצרך חולק ל-9 קטגוריות: דגנים, ירקות, פירות, בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, מוצרי סויה ושומנים.
באופן כללי נצפה כי גיוון הדיאטה עשוי להפחית את הסיכון לבעיות מטבוליות, כמו גם את הסיכוי להימצאות תסמינים של דיכאון. כמו כן נמצא כי נבדקים, שלא הקפידו לאכול באופן סדיר 3 ארוחות ביום, נמצאו בסיכון מוגבר לסבול מתסמינים של דיכאון.
שגרת דיאטה, המבטיחה צריכה בריאה של חומרי מזון, ובעיקר חומצה פולית, אבץ ומגנזיום, עשויה לסייע לשמור על פעילות מוחית בריאה.