נמצא קשר בין רמות גבוהות של גלוקוז לאחר שבץ ודעיכה קוגניטיבית מהירה יותר, כך על פי מחקר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Network Open.
החוקרים מאוניברסיטת מישיגן ערכו מטה אנליזה, שכללה 982 איש ששרדו לאחר שבץ, וזאת על מנת להעריך שינויים בקוגניציה לאורך מעקב של 4.7 שנים (חציון).
החוקרים לא מצאו כל קשר בין לחץ הדם הסיסטולי ורמות הכולסטרול לאחר השבץ ובין הקוגניציה. מנגד, נמצא כי רמות גלוקוז גבוהות לאחר שבץ היו קשורות עם דעיכה מהירה יותר של הקוגניציה הכללית.
לא נמצא כל קשר בין רמות הגלוקוז לאחר השבץ ובין תפקודים ניהוליים או הזיכרון.
"ממצאי המחקר החדש מעידים כי גלוקוז מהווה גורם תורם לדעיכה קוגניטיבית בקרב שורדי שבץ, ולכן עשוי להוות מטרה טיפולית בקרב אוכלוסייה זו", כך סיכמו עורכי המחקר.