מחקר הקוהורט הרטרוספקטיבי השווה את הסטוריית הרכישות של 436 נבדקים שקיבלו סובסידיה לרכישת פירות וירקות טריים עם כ-33 אלף נבדקים שלא קיבלו סובסידיה שכזו במסגרת המחקר Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP).
המחקר השווה רכישות לפני ואחרי תחילת התכנית. תיעוד הרכישות נאסף מכ-500 סופרמרקטים בצפון קליפורניה, ונבדקה ההוצאה הודשית על פירות, ירקות, דגנים ואגוזים. כמו כן נבדקה ההוצאה על מזונות בקטגוריות פחות בריאות.
החוקרים מצאו כי הנבדקים שקיבלו סובסידיה הגדילו את הרכישה החודשית של פירות, ירקות, אגוזים ודגנים אך הגדילו באופן מינימאלי את הרכישות של מזונות בריאים פחות. ההוצאה החודשית על משקאות ממותקים קטנה אף היא.