מדענים הצליחו להנדס עגבניות שיספקו לאוכלים אותן ויטמין D – תוספת חשובה לתזונה באזורים בעולם שקרינת השמש בהם נמוכה, או לאנשים שאינם צורכים מזון מהחי.
העגבנייה היא לא רק ירק פופולרי מאוד במטבח, אלא גם מקור עשיר ובריא לרכיבים רבים החשובים לבריאותנו, כגון ויטמין C ואשלגן. כעת, במאמר שפורסם בכתב העת המדעי Nature Plants, דיווחו מדענים כי הצליחו באמצעות הנדסה גנטית לפתח עגבניות שמכילות גם כמות גדולה של ויטמין D – תוספת חשובה במיוחד לתזונתם של אנשים שלא נחשפים לשמש באופן יומיומי.
ויטמינים הם תרכובות אורגניות חיוניות לתפקודנו, שאת רובן איננו מסוגלים לייצר בעצמנו ועלינו לצרוך אותם במזון שאנחנו אוכלים. ויטמין D חשוב לתפקוד התקין של מערכת החיסון ושל המוח, וגם לשמירה על העצמות והשיניים שלנו.
מאת: מעיין אילון-אשכנזי