צריכת מזונות אולטרה מעובדים גדלה במהלך שני העשורים האחרונים כמעט בכל הסגמנטים של אוכלוסיית ארה"ב, אלו ממצאיו של מחקר חדש.
במסגרת המחקר נותח מידע דיאטטי שנאסף מכ-41 אלף מבוגרים. הנבדקים נשאלו מה אכלו במהלך 24 השעות האחרונות, והמזונות חולקו לארבע קטגוריות.
מזונות לא מעובדים כגון ירקות, פירות, דגנים, בשר ומוצרי חלב.
מרכיבים קולינאריים מעובדים כגון שמן זית, חמאה, סוכר ומלח.
מזונות מעובדים כגון גבינות, דגים משומרים ושעועית משומרת.
מזונות אולטרה מעובדים כגון פיצות, משקאות קלים, מזונות מהירים, ממתיקים, חטיפים מלוחים, מרק מקופסא ודגנים לארוחת הבוקר.
לאחר מכן חושב אחוז הקלוריות שנצרך מכל קבוצת מזון, ונמצא כי הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים גדלה מ-53.5% מהקלוריות בתחילת תקופת המחקר (2001-202) ל-57% בתומו (2017-2018).