מחקר חדש שפורסם לאחרונה העריך את שיעור ההימצאות, האלימות, העמידות האנטימיקרוביאלית והמאפיינים המולקולאריים של חיידק ה- MRSA במזונות מוכנים לאכילה.
מזונות מוכנים לאכילה נדגמו מחנויות מכולת, מסעדות, סופרמרקטים ודוכני מזון מ-25 פרובינציות סיניות בשנת 2018. כל הדגימות נבדקו לחיידק ולרגישות שלו ל-13 תרופות אנטימיקרוביאליות, כולל פניצילין, אריתרומיצין, קלינדמיצין, טטרציקלין, כלורמפניקול, וונקומיצין ועוד.
יתר על כן, החומר התורשתי של החיידק בודד, ועבר בדיקות סקר לגנים אלימים.
החיידק נמצא במזונות רבים, כולל דגנים, סלטים, סושי, בשרים, חטיפים, גלידה וסשימי. מעל 90% מהדגימות שבודדו הדגימו עמידות לתרופה אנטימיקרוביאלית אחת לפחות, בעוד שהשאר הדגימו רגישות או רגישות מסוימת לכל התרופות האנטימיקרוביאליות שנבדקו.