מחקר עדכני, שפורסם בכתב העת לתזונה, העריך את יעילותם של פיסטוקים בשליטה על רמות הגלוקוז בבוקר ובשיפור בריאות כלי הדם בקרב מטופלים עם טרום סוכרת.
אוכלוסיית המחקר כללה 51 מבוגרים עם טרום סוכרת, שחולקו בצורה אקראית לשתי קבוצות. לקבוצת המחקר סופקו 57 גרם ליום של פיסטוקים קלויים יבשים, לא מומלחים, כנשנוש לשעת הלילה, למשך 12 שבועות, בעוד שלקבוצת הביקורת סופקו מזונות עתירי פחמימות, כנשנוש לשעת הלילה, למשך תקופה דומה.
לא נמצאו כל הבדלים מובהקים סטטיסטית בין הקבוצות בנוגע למטבוליזם הגלוקוז ולפרמטרים הקשורים לבריאות כלי הדם. אף על פי כן, ציון האינדקס לאכילה בריאה, אשר שימש להערכת איכות הדיאטה, היה גבוה יותר בקרב הנבדקים מקבוצת המחקר, בהשוואה לנבדקים מקבוצת הביקורת.
ובאופן ספציפי נצפו ציונים גבוהים יותר לצריכת פירות ים, חלבונים מהצומח, דגנים מלאים וחומצות שומן.