חדשות טובות שנדחקו לשוליים בימי המלחמה: יצחק ויץ מאוניברסיטת תל אביב קיבל את פרס סנט-גיורגי החשוב על תרומתו הרבה להבנת חשיבותה של סביבת הגידול על התפתחותו.
אם היו מספרים לילד פטר ויץ, שעלה לשכונת כרם אברהם בירושלים עם הוריו מאוסטריה לאחר סיפוחה לגרמניה הנאצית ב-1938, שיבוא יום והוא יוכר על במות בינלאומיות כחוקר סרטן פורץ דרך, הוא ודאי היה פורץ בצחוק.
כיום פרופ' יצחק ויץ הוא חבר סגל בגמלאות בבית הספר למחקר ביו-רפואי ולחקר הסרטן באוניברסיטת תל אביב. בעבר היה דיקן הפקולטה למדעי החיים וסגן נשיא האוניברסיטה למחקר ולפיתוח.
באמצע אוקטובר 2023, קצת אחרי פרוץ המלחמה ושבועות אחדים לפני יום הולדתו ה-89, נסע ויץ לארצות הברית, לכנס השנתי של הארגון הלאומי האמריקאילחקר הסרטן (NFCR), אשר העניק לו את פרס סנט-גיורגי (Szent-Györgi) היוקרתי לחקר הסרטן. זו הפעם הראשונה שישראלי זוכה לכבוד הזה. בין זוכי הפרס בעבר אפשר למצוא את הגנטיקאית פורצת הדרך מרי-קלייר קינג (King) שגילתה גנים האחראיים על תורשת סרטן השד, ואת ג'יימס אליסון (Allison), חתן פרס נובל לרפואה לשנת 2018 על פיתוח גישה חדשנית לאימונותרפיה של מחלות סרטניות,ופרס וולף שנה קודם לכן.
מאת: יהונתן ברקהיים