עשרות אלפי רופאים, אחיות ואנשי צוות נדקרים ממחטים בישראל בכל שנה. הם חשופים לסיכון להדבקות במחלות קשות, להתמודדות עם לחצים נפשיים וחרדות.
מדי יום מדווחים כ-40 אנשי צוותי רפואה מבתי חולים שונים כי נדקרו.
פרופ' מרים וינברגר, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות באסף הרופא: "ההערכה היא שמדובר בסדר גודל של 4,000 דקירות בשנה בתי החולים בארץ"
לדבריה, "רופאים רבים נמנעים ללכת להיבדק כי אתה עלול לחבל במשמרות של חברים שלך, ואתה לא יכול לעזוב את החולים שלך כי אנחנו לפעמים היחידים בתורנות".
ישראל לא מציגה פתרונות הגנה יעילים לבעיה זו, בהשוואה למדינות המערביות, במערכת הבריאות הפרטית שבארה"ב חובה להשתמש באמצעי הגנה פעילים, הכוללים גם מחטים מוגנות. גם באירופה ישנה הנחיה להשתמש בציוד בטיחותי. לאחר שמחקרים הוכיחו כי מחטים עם הגנה אקטיבית מונעות עד 99% מהדקירות.
"אני כבר שני עשורים מנסה לקדם את הנושא של מחטים בטיחותיות בבתי החולים בישראל", מדגישה וינברגר, "אין שום סיבה בעולם שאנשי צוות יהיו חשופים לדקירות מחטים ולהידבקות באיידס, בצהבת B ובצהבת C."
תגובת משרד הבריאות: "הנתונים שהובאו אינם מוכרים לנו. מטבע הדברים הנושא מטופל ברמה המוסדית. בנוסף, קיים חוזר של המשרד המנחה לפעול למניעת האירועים המתוארים. כמו כן, בכל בקרת רישוי של בתי חולים נכללת בקרה במסגרתה נבחנים אירועים מסוג זה".
מערכת פארמה ליין