מחקר חדש מצא כי מבוגרים, שדיווחו על צריכה גבוהה של מזונות מעובדים, אף הדגימו סבירות גבוהה ב-10% לתמותה לאורך חציון של 23 שנים, זאת בהשוואה לנבדקים, שדיווחו על צריכה נמוכה יותר של מזונות מעובדים.
הממצאים מבוססים על מחקר גדול, במסגרתו נערך מעקב אחר מעל לחצי מיליון מבוגרים אמריקאיים בגיל 50-71 שנים למשך כמעט 3 עשורים. על פי ממצאי המחקר, צריכה גבוהה של מזונות אולטרה מעובדים הייתה קשורה עם עלייה מתונה בסיכון לתמותה מכל גורם, ובאופן ספציפי ממחלות לב או סוכרת. מנגד, לא נמצא קשר בין צריכת מזונות אולטרה מעובדים ותמותה הקשורה למחלת הסרטן.