צריכה מוגברת של flavonols מפחיתה את הסיכויים להופעת חולשה. אלו מסקנותיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית.
החוקרים מהולנד בחנו את הקשר שבין צריכת flavonols והיארעות חולשה בקרב מבוגרים.
הניתוח כלל 1701 נבדקים ללא חולשה בתחילת המחקר.
החוקרים מצאו כי למרות שלא נמצא קשר מובהק סטטיסטית בין הצריכה הכללית של flavonols והופעת חולשה, תוספת של 10 מ"ג ליום של quercetin (פלבונול ספציפי) הפחיתה ב-30% את הסיכוי להופעת חולשה.
"הממצאים החדשים מציעים כי עשוי להיות תת סוג ספציפי של flavonols, שהינו בעל פוטנציאל כאסטרטגיה תזונתית למניעת חולשה", כך סיכמו עורכי המחקר.