מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", דן בשיפור איכות הדיאטה בעקבות צריכת קטניות בקרב ילדים צעירים.
החוקרים בחנו צריכת קטניות מגיל הלידה ועד גיל שנתיים בקרב כ-3000 זוגות של אימהות וילדים.
בגיל שנה סך כל צריכת האנרגיה, החלבונים והסיבים של ילדים שצרכו קטניות יבשות הייתה גבוהה יותר מזו של ילדים, שלא צרכו את מוצרי המזון הללו. יחס צריכת האנרגיה מפחמימות היה גבוה יותר בקרב הצורכים קטניות יבשות, וכך גם הייתה צריכת השומנים.
צריכה גבוהה של אשלגן, חומצה פולית ומגנזיום הייתה אף היא קשורה עם צריכת קטניות.
בגיל שנתיים תוצאות אלו נותרו בעינן, זאת מלבד סך כל צריכת האנרגיה, שהייתה קשורה עם צריכת קטניות יבשות.