צריכה שגרתית של תוספי שמן דגים עשויה להעלות, ולא להוריד, את הסיכון להיארעות ראשונה של תחלואה לבבית ושבץ בקרב אנשים ללא מחלות לב, אך מנגד היא עשויה להאט את ההידרדרות של מחלת לב קיימת ולהפחית את הסיכון לתמותה. אלו ממצאיו של מחקר חדש, גדול וממושך, שפורסם בכתב העת BMJ Medicine.
במסגרת המחקר נבדק מידע, שנאסף ממעל ל-400 אלף נבדקים בגילאים 40-69, אחריהם נערך מעקב שארך כ-12 שנה. כשליש מהנבדקים צרכו תוספי שמן דגים באופן קבוע.
לאורך תקופת המעקב כ-18 אלף פיתחו פרפור פרוזדורים, כ-22 אלף חוו התקף לב, שבץ או אי ספיקת לב, וכ-22 אלף נפטרו.
כאמור, מצאו החוקרים כי לתוספי שמן הדגים הייתה השפעה שונה על הבריאות הקרדיווסקולארית, על התקדמות המחלה ועל התמותה בקרב נבדקים שונים.