צריכה של ניטריטים ושל תוספי מזון שמקורם בניטיריטים מעלה את הסיכון לסוכרת. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם לאחרונה.
החוקרים, מצרפת, בחנו את הקשר שבין צריכת ניטריטים וניטראטים וסוכרת מסוג 2.
הניתוח כלל כ-104 אלף מבוגרים שדיווחו באופן עצמי על חשיפה, ואחריהם נערך מעקב למשך חציון של 7.3 שנים.
החוקרים מצאו כי הצריכה הכללית של ניטיריטים הייתה קשורה באופן חיובי עם סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, וזאת בהשוואה להיעדר חשיפה לתוספי מזון מבוססי ניטיריטים.
"ממצאי המחקר מספקים ראיות חדשות, המעידות על הצורך בהפחתת הצריכה של תוספי מזון מבוססי ניטיריטים, המשמשים בבשרים מעובדים", כך סיכמו עורכי המחקר.