מחקר הקוהורט שנערך בסין בחן קשרים בין צריכת חלבונים ממקורות מזון שונים והתפתחות סוכרת. נכללו 16,260 נבדקים ללא סוכרת בתחילת המחקר. תועדו מקורות החלבון שנצרכו וכמות החלבון שנצרכה. לאורך חציון מעקב של 9 שנים 6.8% מהנבדקים פיתחו סוכרת. נצפו מספר דפוסים נבדלים של צריכת חלבונים ממקורות שונים והיארעות סוכרת, ובאופן ספציפי נצפה קשר בצורת U בין צריכה כללית של חלבונים, צריכת חלבונים מדגנים מלאים ומעופות והיארעות סוכרת.
קשר בצורת J נמצא בין צריכת חלבונים ממקור של בשר אדום מעובד ולא מעובד והיארעות סוכרת, כמו גם מדגים.
קשר בצורת L נצפה בין צריכת חלבונים ממקור של ביצים וקטניות והיארעות סוכרת.