מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Nature Communications, בחן את הקשר שבין הדיאטה והסיכון לסרטן המעי הגס.
נבחן הקשר בין צריכת 97 גורמים דיאטטיים ובין הסיכון לסרטן המעי הגס בקרב כמעט חצי מיליון נשים בגיל 59.2 בממוצע. אחר הנבדקות נערך מעקב למשך 16.6 שנים בממוצע, במהלכו אובחנו 12,251 נשים עם סרטן המעי הגס.
המאובחנות היו גבוהות יותר, מבוגרות יותר ועם היסטוריה משפחתית של סרטן המעיים. מבין 97 הגורמים הדיאטטיים שנבדקו, 17 היו קשורים עם הסיכון לתחלואה, כאשר צריכה של סידן ואלכוהול הדגימה את הקשר המובהק ביותר. צריכת אלכוהול הדגימה קשר חיובי בעוד שצריכת סידן הדגימה קשר הפוך.