מחקר עדכני, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את יחסי הגומלין שבין צריכת מזונות אולטרה מעובדים והיארעות גלאוקומה בקרב בוגרי אוניברסיטה מספרד.
מחקר התצפית הפרוספקטיבי כלל כ-19 אלף נבדקים בגיל 38 בממוצע, אחריהם נערך מעקב מידי שנתיים למשך 13 שנים. הנבדקים נשאלו על גורמים סוציודמוגרפיים, הרגלי דיאטה, מדדים פיסיים, סגנון חיים ומחלות רקע.
לאורך תקופת המעקב תועדו 230 מקרי גלאוקומה. הנבדקים עם הצריכה הגבוהה ביותר של מזונות אולטרה מעובדים היו צעירים יותר, וצרכו יותר אתנול וקפה. לאחר תיקנון למשתנים מרובים נמצא כי הנבדקים עם צריכת המזונות האולטרה מעובדים הגבוהה ביותר אף הדגימו סיכון גבוה יותר לגלאוקומה, וזאת בהשוואה לנבדקים עם צריכת המזונות האולטרה מעובדים הנמוכה ביותר.