צריכה של מזונות אולטרה מעובדים מאיצה הידרדרות קוגניטיבית. אלה ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA.
החוקרים מברזיל בחנו את הקשר שבין צריכת מזונות אולטרה מעובדים ודעיכה קוגניטיבית במסגרתו של מחקר, שכלל כ-10,000 נבדקים בגיל ממוצע של 51.6 שנים, בתחילת המחקר.
החוקרים מצאו כי נבדקים שצרכו מזונות אולטרה מעובדים רבים הדגימו קצב גבוה יותר של דעיכה קוגניטיבית כללית, ושל דעיכה בתפקודים הניהוליים, זאת בהשוואה לנבדקים עם צריכה נמוכה של מזונות אולטרה מעובדים.
"הגבלת הצריכה של מזונות אולטרה מעובדים, בעיקר בקרב מבוגרים בגיל העמידה, עשויה להוות אמצעי יעיל למניעת דעיכה קוגניטיבית" כך סיכמו מחברי המחקר.