מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת האירופאי לתזונה, בחן את הסיכון לסרטן ראש-צוואר ולאדנוקרצינומה של הוושט, לאחר צריכה של מזונות אולטרה מעובדים.
החוקרים מצאו כי צריכה של מזונות אולטרה מעובדים קשורה עם סיכון מוגבר לתחלואה, כאשר לא נצפו כל ראיות המעידות על הטרוגניות בנוגע לתת הסוגים של סרטן ראש-צוואר. בהשוואה לנשים, גברים הדגימו קורלציה חיובית חזקה בין צריכה של מזונות אולטרה מעובדים ובין סרטן ראש-צוואר. אף על פי כן, החוקרים ציינו כי ייתכן ומשתנים מערפלים השפיעו על הממצאים שנצפו.
מנגד, BMI והשמנה מרכזית לא היוו גורמים שהשפיעו על הקורלציות שנצפו.
"עלינו להתחשב בתוצאות המחקר טרם נמליץ המלצות תזונתיות לכלל האוכלוסיה", כך סיכמו החוקרים.