מחקר חדש העריך את הקשר שבין צריכת מזונות אולטרה מעובדים ומחלות לב כליליות, תחלואה קרדיווסקולארית ושבץ, בארה"ב.
החוקרים מצאו כי צריכה מוגברת של מזונות אולטרה מעובדים התבססה ברובה על הצריכה של חטיפים מתוקים, קינוחים ומנות מוכנות לאכילה. נבדקים, שנטו לצרוך מזונות אולטרה מעובדים, אף נטו לצרוך יותר קלוריות, לעשן ולהדגים השמנה חולנית.
צריכה מוגברת של מזונות אולטרה מעובדים הייתה קשורה עם עלייה בסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית ולמחלות לב כליליות, אך לא לשבץ. ניתוח נוסף, שהשמיט קטגוריות מסוימות של מזונות אולטרה מעובדים, כגון משקאות חריפים ויוגורט, לא שינה באופן מובהק את הקשרים שנצפו. אף על פי כן, השמטת קטגוריות, כגון משקאות ממותקים ובשרים מעובדים, החלישה את הקשרים שנצפו.