דיאטה עתירה במזונות אולטרה מעובדים מעלה את הסיכון למוות מוקדם. אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMJ.
החוקרים מאיטליה בחנו את הקשר שבין הדיאטה והסיכון לתמותה. המחקר כלל כ-23 אלף נבדקים בגיל 55 בממוצע.
החוקרים מצאו כי עבור ציונים שנמצאו ברבעון העליון של אינדקס מקובל, בהשוואה לרבעון התחתון, נצפה סיכון מוגבר למוות מכל סיבה ולמוות מסיבות קרדיווסקולאריות (יחסי סיכון מתוקננים 1.19 ו-1.32, בהתאמה). כאשר הושוו שתי קטגוריות הקיצון של צריכת המזונות האולטרה מעובדים, יחסי הסיכון עמדו על 1.19 ו-1.27, בהתאמה, עבור מוות מכל סיבה ותמותה מסיבות קרדיווסקולאריות.
"מפרספקטיבה של בריאות הציבור, המחקר מדגיש את הצורך באכיפת הנחיות הדיאטה, ומדגיש את האופן, שבו צריכת מזונות אולטרה מעובדים משפיעה על הסיכון לתמותה".