צריכה גבוהה של ממתיקים מלאכותיים מעלה את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית. אלו מסקנותיו של מחקר שפורסם ב-BMJ.
החוקרים מצרפת ערכו מחקר קוהורט פרוספקטיבי שכלל כ-103 אלף נבדקים. המחקר בחן את הקשר שבין צריכת ממתיקים מלאכותיים מכל מקור דיאטטי ובין הסיכון למחלות קרדיווסקולאריות.
החוקרים מצאו קשר בין צריכה כללית של ממתיקים מלאכותיים ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. קשר חזק נצפה בין צריכת ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון למחלות צרברווסקולאריות. סיכון מוגבר לארועים צרברווסקולאריים נצפה על רקע צריכה של אספרטיים, בעוד שצריכה של acesulfame potassium ושל סוכרלוז הייתה קשורה עם סיכון מוגבר למחלת לב כלילית.
"ממצאינו מעידים כי אותם ממתיקים מלאכותיים אינם יכולים להיחשב כתחליף בטוח לסוכר" סיכמו החוקרים.