צריכה מוגברת של משקאות דיאטטיים עשויה להעלות את הסיכון למחלות לב בטווח הארוך. אלו ממצאיו של מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מסין.
במסגרת המחקר נבדקו כ-200 אלף מבוגרים מבריטניה ללא מחלות לב בתחילת המחקר, אחריהם נערך מעקב שארך בממוצע 10 שנים.
החוקרים מצאו כי נבדקים, שצרכו יותר משני ליטר, כשבע פחיות, של משקאות דיאטטיים מידי שבוע, נמצאו בסיכון גבוה ב-20% לפתח פרפור פרוזדורים, בהשוואה לשאר הנבדקים.
"בהתבסס על ממצאי המחקר, אנו ממליצים להפחית או אף להימנע מצריכת משקאות כאלה, ככל שניתן. בניגוד לסברה הרווחת, אין להסיק כי משקאות ממותקים באופן מלאכותי ודלי קלוריות היא בריאה", כך סיכמו החוקרים.