מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי ילדים בגיל בית הספר, הצורכים יותר isoflavones ממקור סויה, אף מדגימים רמות גבוהות יותר של קשב ויכולות חשיבה.
מחקר החתך כלל 128 ילדים בגילאים 7-13 שנים. הדיאטה של הילדים תועדה לאורך שבוע, ועל פי התיעוד חושבה הצריכה הממוצעת של חומרי תזונה שונים, כולל מאקרו חומרי תזונה, מיקרו חומרי תזונה, ויטמינים ואיזופלאבונים. מבחנים שונים נערכו בהתאמה לגיל, על מנת להעריך את יכולתם האינטלקטואלית הכללית של הילדים, וכמו כן נערכו מבחנים ממוחשבים להערכת הריכוז והקשב. בדיקות EEG נערכו על מנת לתעד את יכולת העיבוד והקשב.
באופן כללי נמצא כי הילדים נטו לצרוך רמות נמוכות של איזופלאבונים. אף על פי כן, ילדים שצרכו מזונות מסויה אף הדגימו תגובות מהירות יותר ומהירות עיבוד גבוהה יותר. לא נמצא קשר בין צריכת איזופלאבונים והיכולת האינטלקטואלית הכללית.