צריכה גבוהה של סידן ואבץ במהלך שלושת החודשים שלפני ההיריון מפחיתה את הסבירות להפרעות יתר לחץ דם במהלך ההיריון. ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של תזונה בריאה ומומלצת טרם ההיריון, ולא רק במהלכו.
החוקרים ערכו שני מחקרים נפרדים, שכללו מידע על מעל ל-7700 נשים הרות מארה"ב, שדיווחו על בריאותן ועל הדיאטה שלהן.
המחקר הראשון התמקד בצריכת סידן, בעוד השני התמקד בצריכת אבץ. החוקרים ניתחו את הקשר שבין צריכת סידן ואבץ טרם ההיריון והשיעור של הפרעות יתר לחץ דם בהיריון, וזאת תוך תיקנון למשתנים מתערבים פוטנציאליים, כגון דמוגרפיה, סגנון חיים ובריאות כללית.
החוקרים ציינו כי מחקרי תצפית אינם מעידים בהכרח על קשר סיבתי, אך הממצאים תואמים את אלו של מחקרי עבר, שמצאו כי צריכה גבוהה של שני המינרלים מפחיתה את הסיכון להפרעות יתר לחץ דם לא בהיריון.