מחקר חדש מראה כי צריכת פירות וירקות, בעיקר אדומים וכתומים, מפחיתה באופן מובהק את הסיכון לחולשה בקרב מבוגרים, ומסייעת לשמירה על הכוח והחיוניות בגילאים מבוגרים.
המחקר כלל כ-14 אלף נבדקים, מתוכם כ-2200 סווגו כ"חלשים".
לאחר תיקנון למשתנים מתערבים, כגון גיל, מגדר, רמת השכלה, רמת הפעילות הגופנית, המצב הכלכלי, צריכת אלכוהול, עישון ו-BMI, מצאו החוקרים כי צריכת פירות וירקות בכל צורה עשויה להפחית באופן מובהק את הסיכון לחולשה. הקשר החזק ביותר נצפה בקרב נשים ונבדקים עם תת משקל. כמו כן נמצא כי הקבוצות, שצרכו פירות וירקות בכמות בינונית או גבוהה, הדגימו הפחתה משמעותית יותר בסיכון לחולשה, בהשוואה לקבוצה שצרכה כמות נמוכה.