מחקר עדכני, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", בחן את יחסי הגומלין שבין צריכת פירות יער והדיסרגולציה הפיסיולוגית, הנובעת מתגובה לסטרס.
החוקרים שיערו כי צריכת פירות יער תפחית את ה-allostatic load (AL) scores. נאסף מידע ממבוגרים אמריקאים, כולל נתונים דמוגרפיים, דיאטטיים ומידע רפואי.
צריכת פירות היער הכללית נמדדה פעמיים לאורך 24 שעות.
היות ואנשים צורכים לרוב פירות יער דרך מזונות מעורבים או מעובדים, נעזר צוות החוקרים באלגוריתם, על מנת לבחון את רמת הצריכה.
החוקרים מצאו כי צריכת פירות יער, כלומר תותים, אוכמניות או כל פרי יער, הייתה קשורה עם ציון נמוך באופן מובהק סטטיסטית של ה-AL, ובאופן תלוי מינון. ממצאים אלו נותרו מובהקים גם לאחר תיקנון למשתנים מתערבים פוטנציאליים.