מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Nature Medicine, בחן מידע ליפידומי על מנת לפתח ציון מייצג ולהעריך את ההשפעה של איכות השומנים הנצרכים בדיאטה על מטבוליזם הליפידים, כמו גם על הסיכון לתחלואה קרדיו-מטבולית.
ניתוח ליפידומי נערך על 113 נבדקים בגילאים 21-60 עם סיכון קרדיווסקולארי בינוני. הנבדקים חולקו באופן אקראי לאחת משלוש דיאטות איזואנרגטיות: עתירה בשומן רווי, עתירה במונו-שומנים לא רוויים, או עתירה בחומצות שומן לא רוויות מעורבות.
החוקרים מצאו כי הניתוח הליפידומי, המשקף את איכות השומנים הנצרכים בדיאטה, קשור עם הסיכון לתחלואה. החלפת הצריכה של שומן רווי בחומצות שומן לא רוויות הפחיתה באופן מובהק את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית ולסוכרת מסוג 2.