צריכה של flavonols בדיאטה מאיטה דעיכה קוגניטיבית. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת "נוירולוגיה".
החוקרים משיקאגו בחנו את הקשר שבין צריכת flavonols בדיאטה ושינויים קוגניטיביים בקרב 961 נבדקים, אחריהם נערך מעקב למשך 6.9 שנים.
סוללה של 19 בדיקות קוגניטיביות שימשה לבחינת הביצועים הקוגניטיביים מידי שנה.
החוקרים מצאו כי קצב הדעיכה הקוגניטיבית הכללית היה איטי יותר על רקע צריכה גבוהה של flavonols בדיאטה. הצריכה נמצאה קשורה עם האטה בדעיכה של הקוגניציה הגלובאלית, הזיכרון האפיזודי, הזיכרון הסמנטי, זיכרון העבודה והיכולת הוויזואלית.
"צריכה מוגברת של פירות וירקות ושתיית תה הינן דרך קלה ופשוטה לשמירה על בריאות המוח" סיכמו עורכי המחקר.