מחקר, שפורסם זה לא מכבר בכתב העת "דיווחים מדעיים", בדק האם חסרים תחושתיים עקב תחלואה בקורונה קשורים עם שינויים בטרנסקריפטום באזורים ספציפיים בלשון.
החוקרים מצאו כי טיטר גבוה של IgG כנגד נגיף הקורונה עשוי לגרום לשינויים בתחושתיות למתכות בעקבות זיהום. כמו כן נצפה ביטוי נמוך יותר של רמות mRNA בקולטנים שונים בלשון, נתון המעיד על השפעה פונקציונלית אפשרית בתחושתיות הכימו-סנסורית. ירידה ברגולציה של TAS1R1 מעידה על ירידה ברגישות לטעם האומאמי. יתר על כן, נצפתה הפחתה ברמות הביטוי של שמונה קולטנים שונים לטעם המר.
על מחקרים עתידיים יהיה לבחון כיצד זיהומים נגיפיים אחרים משפיעים על תפיסת התחושתיות המטאלית, כמו גם האם קיימת אינטראקציה בין קולטנים ספציפיים בלשון ובין נתיבי תחושתיות הטעם.