אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / קורונה וטעם מתכתי: רמות האימונוגלובולינים ופגיעה תחושתית

קורונה וטעם מתכתי: רמות האימונוגלובולינים ופגיעה תחושתית

מחקר, שפורסם זה לא מכבר בכתב העת "דיווחים מדעיים", בדק האם חסרים תחושתיים עקב תחלואה בקורונה קשורים עם שינויים בטרנסקריפטום באזורים ספציפיים בלשון.

החוקרים מצאו כי טיטר גבוה של IgG כנגד נגיף הקורונה עשוי לגרום לשינויים בתחושתיות למתכות בעקבות זיהום. כמו כן נצפה ביטוי נמוך יותר של רמות mRNA בקולטנים שונים בלשון, נתון המעיד על השפעה פונקציונלית אפשרית בתחושתיות הכימו-סנסורית. ירידה ברגולציה של TAS1R1 מעידה על ירידה ברגישות לטעם האומאמי. יתר על כן, נצפתה הפחתה ברמות הביטוי של שמונה קולטנים שונים לטעם המר.

על מחקרים עתידיים יהיה לבחון כיצד זיהומים נגיפיים אחרים משפיעים על תפיסת התחושתיות המטאלית, כמו גם האם קיימת אינטראקציה בין קולטנים ספציפיים בלשון ובין נתיבי תחושתיות הטעם.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "The Wonder of Nitric Oxid"

 

  • 21:50 – 21:30
    "התמודדות עם מחלות חורף עם צמחי מרפא ושמנים אתריים"
לפרטים נוספים והרשמה
  • מה חשוב לדעת בטיפול בהשמנה – כלים פרקטים

 

  • ®Wegovy  הדור החדש בטיפול התרופתי להשמנה

 

  • NovoCare  תוכנית ליווי למטופל וויגובי®
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות
נגישות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות