מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה", סקר את השפעת הצריכה של קפה וקפאין על המטבוליזם ועל פעילות גופנית.
קפאין פועל לרוב על ידי העלאת רמות הקטכול אמינים ועיכוב הקולטינים לאדנוזין. ההשפעות הללו תורמות להעלאת קצב הלב, ניצולת האנרגיה, פירוק השומנים ועלייה ברמות האינסולין והגלוקוז.
בהינתן כלל הממצאים, קפאין כתוסף או כמרכיב בקפה מועיל לחילוף החומרים ומשפר את הקוגניציה, את הביצועים הפיסיים, את הרגישות לאינסולין ואת התרמוגנזה.
בעוד שבאופן כללי קפאין בטוח לצריכה במינונים בינוניים ונמוכים, וריאביליות גנטית והיעדר מינונים מתוקננים, עשויים להביא לתוצאות דיברגנטיות.
כפועל יוצא, הכרחי להגדיר פרוטוקולים לתוספי קפאין ולמינונים הנצרכים, על מנת לבחון באופן אמיתי את השפעת הצריכה שלו על מחלות מטבוליות.