מחקר חדש שפורסם לאחרונה בדק האם לקפה השפעה מעכבת על הנגיף, הגורם לסינדרום הנשימתי החמור החריף.
החוקרים בדקו את יעילותו של קפה כנגד נגיף הקורונה, ובאופן ספציפי את השפעתו על חדירת הנגיף לקו תאים עוברי של הכליה האנושית.
נמצא כי קפה טחון גורם להפחתה תלוית מינון ביכולת החדירה הנגיפית, ולכן נבדקה ההשפעה של מספר מוצרי קפה מסחריים.
החוקרים מצאו כי מוצרי קפה נמס מסחריים עיכבו באופן עקבי את יכולת החדירה של מספר וריאנטים (אלפא, דלתא ואומיקרון). לאחר מכן בדקו החוקרים כיצד תוספים לקפה, כגון שמנת, חלב דל שומן, חלב רגיל וסוכר משפיעים על אותה פוטנטיות.
נמצא כי התוספים לא עיכבו את השפעת הקפה.