המחקר התבסס על מסד נתונים גדול, שכלל מעל ל-7000 אמריקאים בגילאים 45-90, אחריהם נערך מעקב למשך 17 שנים בממוצע. נבדקו רמות נוגדי החמצון בדם, כמו גם הקשר בין הרמות הללו ושיעורי התחלואה באלצהיימר ובדמנציות אחרות.
ממצאי המחקר מעידים כי רמות גבוהות של carotenoids lutein ו-zeaxanthin, המצויים בירקות עליים ירוקים כגון תרד וקייל, קשורות עם סיכון מופחת לדמנציה.
רמות גבוהות של קרוטנואידים, המצויים בפירות יער, תפוחים ופפאיה, היו קשורות אף הן עם סיכון מופחת לדמנציה מכל סיבה.
ממצאי המחקר המעודדים מאשרים את ההיפותזה כי נוגדי חמצון עשויים להגן מפני דמנציה, ומציעים כי דיאטה עשירה במרכיבים ספציפיים עשויה להפחית את הסיכון לתחלואה.