קיים קשר בין רמות ויטמין ה-D בסרום והסיכון לסוכרת בקרב אמריקאיים ממוצא אפריקאי. אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם באופן מקוון בכתב העת "תזונה וסוכרת".
החוקרים מאוניברסיטת אוהיו בחנו את הקשר שבין רמות ויטמין ה-D בסרום והיארעות של תחלואה בסוכרת בקרב אמריקאיים ממוצא אפריקאי.
שיעור ההיארעות של תחלואה בסוכרת נבחן לאורך 12 שנים בקרב מבוגרים שהיו ללא סוכרת בתחילת המחקר. החוקרים מצאו כי לאורך מעקב של 7.7 שנים חציון, 584 מתוך 3311 נבדקים פיתחו סוכרת. לאחר תיקנון למשתנים מתערבים נמצא יחס סיכון של 0.78 עבור רמות ויטמין D בסרום של 20 ננוגרם למ"ל ומעלה, בהשוואה ל-12 ננוגרם למ"ל ומטה.
רמות ויטמין 2D ו3D של 20 ננוגרם למ"ל ומעלה היו קשורות עם סיכון מופחת באופן מובהק סטטיסטית לתחלואה בסוכרת.