אכילת 5 מנות של שוקולד מריר מידי שבוע מפחיתה את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2. אלו ממצאיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת BMJ.
שיעור ההימצאות הגלובלי של סוכרת מסוג 2 צפוי לנסוק ל-700 מיליון מקרים עד שנת 2045. שוקולד מכיל רמות גבוהות של flavanols – רכיב טבעי הנמצא בפירות וירקות, אשר מעודד את בריאות הלב ומפחית את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2.
החוקרים התבססו על שאלוני תדירות צריכת המזון, שמולאו מידי 4 שנים, על מנת לנתח את הקשר שבין תחלואה בסוכרת מסוג 2 וצריכת שוקולד בקרב מעל ל-190 אלף נבדקים, לאורך 25 שנים.
במהלך תקופת המעקב כ-18 אלף איש פיתחו סוכרת מסוג 2. לאחר תיקנון למשתנים מתערבים מצאו החוקרים כי צריכת שוקולד הפחיתה ב-10% את שיעורי התחלואה, זאת בהשוואה להימנעות מצריכת שוקולד.