חולי סוכרת מסוג 2 ששתו קומבוצ'ה במשך 4 שבועות הדגימו רמות נמוכות יותר של סוכר בדם, בהשוואה לתקופות דומות, בהן הם צרכו פלסבו. אלו ממצאיו של מחקר קליני חדש, שנערך באוניברסיטת ג'ורג'טאון.
הממצאים העולים ממחקר הפיילוט, שכלל 12 נבדקים, מדגישים את הפוטנציאל של התערבות דיאטטית להפחתת רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת, ואף מניחים את הבסיס למחקרים גדולים יותר, שיאשרו את תוצאות המחקר הראשוני.
קומבוצ'ה הינו תה, המותסס על ידי חיידקים ושמרים, ומוכר בסין מאות שנים, אך רק בשנות התשעים הוכר גם בארה"ב. המשקה הפך לפופולארי בעקבות טענות כי הוא משפר את תפקוד מערכת החיסון, ומפחית את התאבון ואת רמות הדלקת.