מחקר התצפית הפרוספקטיבי כלל כ-592 אלף איש מבריטניה וארה"ב. בחינת דפוסי הדיאטה טרם תחילת המעקב בוצעה באמצעות שאלונים ודורגה לפי ה- Plant-Based Diet Index (hPDI), כאשר ציון גבוה נמצא בקורלציה לצריכה גבוהה של פירות, ירקות ודגנים מלאים.
במהלך תקופת המעקב, 31,815 איש חלו בקורונה. נמצא כי נבדקים עם ציונים גבוהים הדגימו סיכון נמוך ב- 9% לפתח קורונה וסיכון נמוך ב- 41% לפתח מחלה חמורה, בהשוואה לנבדקים שקיבלו ציונים נמוכים.
באופן מעניין, הקשר ההופכי בין איכות הדיאטה והסיכון לתחלואה בקורונה היה משמעותי יותר באיזורים המאופיינים ברמה סוציואקונומית נמוכה.