אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / תזונה צמחונית מפחיתה את הסיכון למחלות לב

תזונה צמחונית מפחיתה את הסיכון למחלות לב

דיאטה צמחונית במהלך הבגרות המוקדמת מפחיתה את הסיכון למחלות לב בגיל העמידה, אלו ממצאיו של מחקר ארוך טווח שנמשך 30 שנה.

במחקר נכללו כ-5000 מבוגרים שהיו בגילאים 18-30 בתחילת המחקר. נערכו שמונה בדיקות מעקב בין השנים 1987 ו-2016 שכללו בדיקות מעבדה, מדדים פיסיים, הסטוריה רפואית והערכה של סגנון החיים. איכות הדיאטה דורגה בהתבסס על צריכה של 46 קבוצות מזון. הסיווג כלל: מזונות מועילים (כגון פירות, ירקות, אגוזים וחיטה מלאה), מזונות לא מועילים (כגון תפוחי אדמה מטוגנים, בשר אדום עתיר שומן וחטיפים מלוחים) ומזונות טבעיים (כגון תפוחי אדמה, בשר רזה ופירות ים).

לאורך שנות המעקב, 289 נבדקים פיתחו מחלות לב. נבדקים שקיבלו ציון דיאטטי גבוה (כלומר אכלו יותר מזונות בריאים) נהנו מסבירות נמוכה ב-52% לפתח מחלות לב, וזאת לאחר תיקנון למשתנים מתערבים שונים.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • מה חשוב לדעת בטיפול בהשמנה – כלים פרקטים

 

  • ®Wegovy  הדור החדש בטיפול התרופתי להשמנה

 

  • NovoCare  תוכנית ליווי למטופל וויגובי®
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות
נגישות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות