חלופות צמחיות לבשר הופכות פופולריות יותר ויותר, ובעיקר בקרב צעירים ואנשים המודעים לבריאותם. כעת מצא מחקר חדש, שפורסם בכתב העת הקנדי לקרדיולוגיה, כי לתחליפים הללו השפעה מגינה על הלב.
נמצא כי למרות שלמוצרים הללו ספקטרום תזונתי רחב, צריכתם קשורה עם רמה גבוהה יותר של בריאות קרדיווסקולארית כללית, והחוקרים שיערו כי יתרונות אלו נצפים, ככל הנראה, היות שלמוצרים תכולה נמוכה של שומנים מעובדים רוויים ולא רוויים ותכולה גבוהה של סיבים תזונתיים.
החוקרים ציינו כי יש צורך במחקרים נוספים, שיבחנו את ההשפעה של תחליפים צמחיים עם רמות גבוהות יותר של שומנים לא רוויים על גורמי הסיכון הקרדיווסקולאריים, כמו גם את הכמות האופטימלית ואת סוגי התחליפים המועילים ביותר, ואת המזונות אותם הכי מומלץ להחליף באותם התחליפים.